Koidu seltsimaja saab aegamööda uue katuse

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidu seltsimaja hoov on täis tellinguid. Raamatubaariga Romaan on kokkulepe, et ehituse ajal pääseb sinna maja küljeukse kaudu.
Koidu seltsimaja hoov on täis tellinguid. Raamatubaariga Romaan on kokkulepe, et ehituse ajal pääseb sinna maja küljeukse kaudu. Foto: Elmo Riig

Viljandi Koidu seltsimaja hoovis seisavad kolmapäevast jäätmekonteiner ja tellingud, mis on märk uue katuseosa ehitamise algusest. 

Koidu seltsi juhatuse liikme Evelin Lagle sõnul algas ühe katuseosa uuendamine 16. novembril. Et praegu ei luba rahaline seis tervet katust vahetada, saab uue katte see osa, mis on kõige kehvemas seisus. 

«Oleme teinud koostööd ehitusspetsialistidega ja muinsuskaitse järelevalve spetsialistiga, et välja selgitada, milline on maja kõige kriitilisem osa,» ütles Lagle. Ta rääkis, et peaaegu kogu Koidu seltsimaja on kasutusel, kuid selles kohas, mis uue katuse saab, paikneb üks ruum, mida ei olnud võimalik kasutada just katuse ja vahelagede väga halva seisukorra tõttu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles