Viljandi jäi kitsaks. Vooditootja avas Narvas õmblustsehhi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on osaühingu Delux Narva õmblustöökoja masinate taga ametis ligi 30 naist. Järgmisel aastal võib nende hulk suureneda.
Praegu on osaühingu Delux Narva õmblustöökoja masinate taga ametis ligi 30 naist. Järgmisel aastal võib nende hulk suureneda. Foto: Inga Petrova

Tänavu varakevadel Ida-Virumaal töökäsi värvata proovinud Viljandi tootmisettevõtted jäid valdavalt tühjade pihkudega. Küll aga otsustas jõuliselt laienev vooditootja Delux rajada Narva uue õmblustsehhi.

Deluxi tehase juht Jüri Feirik tunnistas, et tööjõupuudus, eeskätt kvalifitseeritud õmblejate nappus, on neid Viljandis aina valusamalt pitsitanud. Seepärast vaatasid ettevõtte juhid juba mõnda aega Eestis ringi, otsides parimat kohta veel ühele õmblusosakonnale. Et Ida-Virumaa ja eriti Narva on aastakümneid olnud tugev kergetööstuse kants, osutuski sealt piisava hulga tarvilike töötajate leidmine kõige lihtsamaks. Värbamine oli seda kergem, et erinevalt kolmeprotsendilise tööpuudusega Viljandist on Ida-Virumaal pärast mitme suurettevõtte sulgemist töötuid ligikaudu kümme protsenti.

Esialgu 31 inimest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles