Juhtkiri. Miks ei peaks kestma?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Kui valitsus poleks kukkunud, ei oleks põhjust isegi küsida, kas Viljandi võimuliit valimisteni kestab. Nüüd, mil Reformierakond maandub riigikogus opositsiooni, on selle uurimiseks ajend olemas, kuid oravapartei ja IRL-i koalitsiooni tervis tundub olevat sama mis varemgi. Küsimusele saab seega lühidalt vastata küsimusega: miks ei peaks?

Kui võim peaks linnas lähema 11 kuu jooksul siiski vahetuma, siis ilmselt mingil muul põhjusel kui kaardipaki segilöömine parlamendis. Ning kui tuleks teha panus selle peale, millisel poliitilisel jõul võiks tekkida mingigi pakitsus hakata «ümberkorraldusi» kavandama, oleks turvalisim valik ilmselt Reformierakond. Sotsiaaldemokraadid ja IRL eelmiste kohalike valimiste järel juba proovisid koos raekotta ära mahtuda, aga me teame, kuidas see lõppes. Samal ajal ei paista sotsidel olevat sugugi tahet veidi enne valimisi uuesti võimutüürist kinni haarata, pigem vastupidi.

Muu hulgas tuleb silmas pidada, et lähenevad jõulupühad, mil ka kõige paadunumad poliitikud parema meelega vabalt võtavad. Niisiis on jäänud aega sisuliselt vähem kui 11 kuud, mis teeb muudatuste sündimise veelgi ebatõenäolisemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles