EAS-i juht maksab Ärma talu skandaali eest töökohaga

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud ülikooli juhataja Hanno Tombergi sõnul saab avatud õppes õppur ise tempo valida.
Avatud ülikooli juhataja Hanno Tombergi sõnul saab avatud õppes õppur ise tempo valida. Foto: Tairo Lutter

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu otsustas kolmapäevasel erakorralisel koosolekul ametist vabastada asutuse juhatuse esimehe Hanno Tombergi.

EAS-i nõukogu esimees Erki Mölder ütles, et pärast põhjalikku kaalutlemist tehti otsus juhatuse esimees ametist tagasi kutsuda alates 26. novembrist. "Võtsime arvesse ministri kriitikat ja kujunenud olukorda ning organisatsiooni eduka toimimise huvides otsustasime juhatuse esimehega lepingu lõpetada," sõnas ta.

Tombergile sai väidetavalt saatuslikuks mitu asjaolu, seal hulgas EAS-i otsus nõuda president Toomas Hendrik Ilvese ettevõtelt Ermamaa tagasi vaid kümme protsenti toetussummast, mis oli kümnendi eest kulunud Ärma tallu turismikeskuse rajamiseks. Mitu auditit jõudis järelduseni, et tegelikult tulnuks tagasi küsida märksa suurem summa, sest reaalselt tegutses turismitalu enne Ilvese presidendiks saamist Ärmal vaid loetud kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles