Repliik. Mis maimukesel nimeks?

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Titeootel noorel perel on tuhat muret: kuhu mahutada häll, kust saada õiget värvi vanker ja kõige vingem turvatool, milliseid mähkmeid valida... Seda kõike on üüratult palju, mistõttu võib maimukesele nime panemine tunduda esialgu lihtsa, võib-olla isegi kõrvalise ülesandena. Ometi, mida aasta edasi, seda olulisemaks valitud nimi osutub. Nimi saadab inimest kõikjal. 

Ühinevate omavalitsustega on sama lugu. Pole päris nii, et lööme muudkui naabrid ühte patta ja nimetame koosluse kuidas tahes. Haldusüksuse nimi võiks võõrastele midagi öelda kas piirkonna ajaloolise omapära või vallakeskuse nime kaudu.

Ses mõttes on raske nõustuda muuseumijuht Jaak Pihlakuga, kes kutsus Lõuna-Viljandimaa omavalitsusi üles Mulgi valla nimest loobuma. Lätlased mõelgu, mida tahavad, eestlaste silmis on Mulgimaal tugev tähendus, mida Hallistel, Abjal või Karksil eraldi pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles