Kokad tegid kuuseokastest majoneesi

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikael Nypelius jagas näpunäiteid kohalikest saadustest toiduvalmistamiseks ning nentis, et liiga palju kiputakse toorainet ostma poest.
Mikael Nypelius jagas näpunäiteid kohalikest saadustest toiduvalmistamiseks ning nentis, et liiga palju kiputakse toorainet ostma poest. Foto: Marko Saarm

Eile kogunes Viljandi kutseõppekeskusesse 15 hansalinna kokka, et valmistada Gotlandi koka Mikael Nypeliuse julgustamisel kolmekäiguline õhtusöök.

Mikael Nypelius ütles, et on tuntud pigem sommeljee kui kokana. Ta on töötanud mitmes Michelini tärniga restoranis nii Rootsis kui Norras. Töötades juhi ja sommeljeena restoranis Bhoga, õppis ta hindama kohalikku toorainet ja tänapäevast Skandinaavia toitu. 

Käesoleval suvel läks Nypelius tagasi Gotlandile oma noorema venna juurde, kes peab seal perefarmi. Nad rajasid koos restorani, milles pakutavad road on oma farmis kasvatatust.  «Meie kliendid saavad süüa toitu, mis on valmistatud samal päeval farmist korjatud toorainest,» kirjeldas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles