Kommentaar: Naised pole oodatud

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Luik
Madis Luik Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa spordiliit otsis kuid tulutult maakonna meeste võrkpalli meistrivõistluste korraldajat, sest juhatuse kinnitatud juhendiga ei leitud kedagi, kes oleks söandanud võtta selle koorma enese vedada.

See, et maakonna paljudes spordisaalides saab kohalikke harrastajaid eri sarjades sõbralikult mängimas näha peaaegu igal nädalal, annaks justkui lootust, aga ometi...
On fakt, et viimastel aastatel on Viljandimaa meeste võrkpalli meistrivõistlustel pallimänguga kaasas käinud tubli annus õelutsemist ja keelepeksu.

Ehkki enamikule osalejatest on selle väitega liiga tehtud, pole asjasse pühendatuile saladus, et aastate vältel tekkinud kahe vastasleeri kemplemine on jätnud meistrivõistlustele juurde mõru meki.

Ja seda kõike kohaliku meistrimedali nimel! Võitjaau toob küll endaga kaasa mõnusat sügelust ja upitab harrastusvõrkpalluri ego, aga turniiri kõrvalt jälginuna julgen väita: see pole väärt, et spordimees minetaks eneseväärikuse.

Eelkõige peaksid maakonna meistrivõistlused pakkuma eri seltskondadele toreda võimaluse panna end proovile võrdluses naabervallast, -külast või -ettevõttest — kust iganes — pärit konkurendiga. Mõistagi ei lähe ükski spordimees kaotama ning maakonna meistrimedal peakski olema auasi, kuid võita ja kaotada on alati võimalik väärikalt.

Nagu asjaosalised teavad, on viimastel kordadel peamine tüliõun olnud küsimus, kuidas defineerida viljandimaalast, ehk teisisõnu, kes tohib maakonna turniiril kaasa mängida.

Algavate Viljandimaa meistrivõistluste korraldajad on mõõduvõtu kuulutanud lahtiseks ning elimineerinud juhendis peaaegu kõik võimalused vaidlustada mängijate osalemisõigus. Lahkarvamuste korral on vastastikusel nõusolekul võimalik lahendada erimeelsused meeste riietusruumis. Viljandimaa lahtiste võrkpalli meistrivõistluste juhendis on klausel, mille järgi turniiril tohivad osaleda kõik peale naiste.

Lahendus on küll lihtne, kuid jätab nii mõndagi osalejate südametunnistusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles