Vaba mõte. Tuubist väljas

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ma ei hakka halama, kui tohutu pettumus oli mulle Donald Trumpi võit USA presidendivalimistel. Esiteks sellepärast, et mul pole küllalt infot, ennustamaks, millised inimesed ta oma administratsiooni nõuandjaks koondab ja milliseks võiks seeläbi kujuneda tema käekiri maailma mõjuvõimsaima mehena. Pealegi polnud ka pika ja vastuoludest tulvil karjääriga Hillary Clinton minu silmis seda sorti kandidaat, kellele tahtnuks korraga mõlemat pöialt hoida.

Kõik võib minna hästi. Võib-olla saame juba mõne kuu pärast tõdeda, et esialgne õhu ahmimine oli liialdus, sest suures plaanis jätkavad Ühendriigid nii sise- kui välispoliitikas senist kurssi. Eestile oleks see vaieldamatult hea.

Ometi ei saa välistada, et enneolematult palju kirgi kütnud kampaania tulemus kütab kogu maailma poliitilist kliimat veel tükk aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles