Kodus isa viiele lapsele, tööl eeskujuks kaheksale

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebase perekonnas on seitse liiget: isa Enno, ema Regina, pojad Erik, Henry ja Johannes ning tütred Rebeka ja Renate. Pereisal on käes Kuldse Kartuli auhind.
Rebase perekonnas on seitse liiget: isa Enno, ema Regina, pojad Erik, Henry ja Johannes ning tütred Rebeka ja Renate. Pereisal on käes Kuldse Kartuli auhind. Foto: Marko Saarm

44-aastane Enno Rebane on isa viiele lapsele, kuid isarolli täidab ta ka asenduskodus kasvavale kaheksale noorele. Just kasvatajana sai Rebane tunnustust möödunud neljapäeval, mil tema kätte jõudis Kuldne Kartul

Sihtasutuse Perekodu kasvataja Enno Rebane sai Eesti asendushoolduse valdkonna tunnustusüritusel Kuldse Kartuli auhinna asenduskodu kasvataja kategoorias. Rebasele tuli auhind üllatusena, kuid ta märgib, et see pole ainult tema oma, vaid kiitus paljude inimeste koostööle. «Olen väga tänulik nendele inimestele, kes meie panust märkasid.»

Rebane on asenduskodus töötanud kümme aastat ning praegu Perekodus ainus mees­kasvataja. «Varem mõtlesin, et olen neile lastele kui isakuju, aga olen jõudnud arusaamisele, et tegelikult ei saa mina kunagi neile isaks ja naiskasvatajad emaks,» rääkis Rebane. Ta on oma sõnul rahul siis, kui suudab saavutada asenduskodu lastega sellise suhte, et säilitatakse kogu elu kestev sõprus. Just seetõttu nimetakski Rebane oma asenduskodu perekonda pigem sõpruskonnaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles