Gümnaasiumis minnakse täna teaduse ajamasinas minevikku

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe teadusetenduse ajapiirang on festivalil veerand tundi. Pilt on tehtud möödunudaastasel Eesti koolide teadusteatrite festivalil.
Ühe teadusetenduse ajapiirang on festivalil veerand tundi. Pilt on tehtud möödunudaastasel Eesti koolide teadusteatrite festivalil. Foto: Marko Saarm

Täna algab Viljandi gümnaasiumis kolmas Eesti koolide teadusteatrite festival, mille etenduste teema on «Ajamasinas teaduse minevikku».

Festivali idee autori, Viljandi gümnaasiumi keemiaõpetaja Ave Vitsuti sõnul innustab festival õpilasi tegelema teadusteatriga, mis mitmekesistab õppetööd ning suunab õpilasi olema mänguline ja loominguline.

«Kui meie publikuks on lapsed, siis see tähendab, et peame neile eakohast lahendust pakkuma ning neile mõistetavas vormis ja keeles teadusest rääkima,» selgitas Vitsut ning lisas, et just sellise teadusteatri vormiga saab lähendada lapsi teadusele. «Need, kes teadusteatrit teevad, käivad ka ise paljudes koolides noori õpetamas ja neile praktikume tegemas. Sellega toovad nad noori teadusele lähemale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles