Maailm pöördus New Yorgis tagurpidi

Kadri Veermäe
, ​Postimees (USA, New York)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendiks valitud Donald Trump tervitas toetajaid. Võidukõnes tõotas ta olla kõikide ameeriklaste president.
USA presidendiks valitud Donald Trump tervitas toetajaid. Võidukõnes tõotas ta olla kõikide ameeriklaste president. Foto: Reuters

​Maailm pöördus eile tagurpidi. New Yorgi kesklinnas Times Square’il jälgisid tuhanded inimesed kasvava lootusetusetundega tundide kaupa seda, kuidas iga järgnev osariikide hääletustulemus aitas vabariiklaste presidendikandidaati Donald Trumpi võidule lähemale ja viis selle Trumpi demokraadist rivaali käeulatusest üha kaugemale. 

Kell üksteist õhtul, mil paljud osariigid olid oma andmed esitanud, võis valgusreklaamide helenduses näha inimeste nägudelt peegeldumas erinevaid emotsioone: uskumatust, pahameelt ja kõige enam veel alles olevat lootust, et järsku on see kõik ainult halb uni, alguspoole ebaedu, ning varsti hakkab Hillary Clintoni nime taga olev number Trumpi omale järele jõudma.

Viha Trumpi poolt hääletanud kaasmaalaste vastu oli kammitsetud. Kõlasid vaid sporaadilised hõiked, kui järjekordne piirkond oma valikut demonstreeris: «Kuradi Kentucky! Kuradi Kesk-Lääs!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles