Euroopa anomaalne paik, kus meie mobiilid ei tööta

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argipäev Krimmis. Foto on tehtud Sevastopolis eelmise aasta lõpus, kui Venemaa president Vladimir Putin pidas Moskvas aastalõpukõnet. Suurtel väliekraanidel jõudis sündmus ka Krimmi.
Argipäev Krimmis. Foto on tehtud Sevastopolis eelmise aasta lõpus, kui Venemaa president Vladimir Putin pidas Moskvas aastalõpukõnet. Suurtel väliekraanidel jõudis sündmus ka Krimmi. Foto: Reuters

Tänu rändlusteenusele saab Eesti sidefirma klient kasutada oma telefoni paljudes riikides üle maailma. Ometi on isegi Euroopas üks paik, kus meie telefonid tummaks jäävad.

See paik on Krimm. Veel mõni aasta tagasi levisid seal Ukraina sidefirmade mobiilivõrgud, siis aga poliitilised olud muutusid ning juriidiliselt Ukrainale kuuluv poolsaar on nüüd sisuliselt Venemaa hõlma all.

Telia Eesti andmeil lõpetasid Ukraina operaatorid Krimmi piirkonnas oma teenuse osutamise 2014. aasta lõpus ja 2015. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles