Philadelphias Trump Clintoni kõrvale ei mahu

Kadri Veermäe
, Postimees (USA, Philadelphia)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti aja järgi eile õhtul oli veel lahtine, kas USA presidendiks saab Donald Trump või Hillary Clinton.
Eesti aja järgi eile õhtul oli veel lahtine, kas USA presidendiks saab Donald Trump või Hillary Clinton. Foto: Reuters

Pennsylvania osariik pole presidendivalimistel võtmetähtsusega selle klassikalises mõttes, sest viimasel viiel korral on siinsed hääletajad toetanud demokraate. Valimispäevaks on olukord aga ka siin kujunenud pingeliseks.

Philadelphia elanike üksmeelsest toetusest hoolimata peab demokraatide kandidaat Hillary Clinton välja meelitama suure hulga oma valijaid, et kompenseerida maapiirkondade ja osariigi edelaosa lihttööliste hääli. Arvamusküsitluste järgi kipuvad nemad eelistama vabariiklaste presidendikandidaati Donald Trumpi. 

Sel põhjusel on mõlemad kandidaadid pööranud osariigile tavapärasest rohkem tähelepanu ning Clinton otsustas üleeile ka oma kampaania lõpuürituse just Pennsylvanias korraldada: tõeline staaride paraad eesotsas praeguse presidendipaari Barack ja Michelle Obamaga meelitas kesklinna rohkem kui 33 000 inimest. See osutus lõpuks ka kõige arvukama osalejahulgaga sündmuseks pika ja intensiivse kampaania vältel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles