Tapmises süüdistatav kodutu jättis kohtusse tulemata

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus
Kohus Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kohtumaja ei saanud esmaspäeval alustada protsessi tapmises süüdistatava kodutu mehe üle, sest ta jättis teadmata põhjustel istungile ilmumata.


Kohtusekretäri kinnitusel väljastas kohus 51-aastase Valeri kohta vahistamismääruse ning politsei kuulutas ta tagaotsitavaks, teatas BNS.



Uurimise andmetel pani Valeri tapmise toime mullu kevadel, kui võttis elu teiselt eluheidikult. Politsei sai veretööst teate mullu 17. mai hommikul, kui Viljandis Riia maanteel endise täiskasvanute turvakodu taga asuvast vanast aiamajast leiti 66-aastase mehe surnukeha. Kohtuarsti ekspertiisi järgi oli mees surnud noahoobi tagajärjel.



Juhtunu uurimisel selgus, et räämas aiamajas oli elanud kaks kodutut, kellest üks oligi pussitamise tagajärjel elu kaotanud. Politsei kahtlus langes kohe tema kaaslasele Valerile, kes võeti paar päeva pärast veretööd kohtu määrusega vahi alla. Hiljem pääses ta siiski taas vabadusse.



Kriminaalasja eeluurimisel kogutud tõendite järgi tekkis eluheidikute vahel alkoholi pruukimise ajal tüli, kuna Valeri süüdistas oma saatusekaaslast laiskuses. Nimelt ei meeldinud Valerile, et vanem mees ei kippunud koristama ega vaevunud ka süüa tegema. Tüli tipnes pussitamisega, mille tagajärjel kaotas üks meestest elu.



Lõuna ringkonnaprokuröri Marja-Liina Talimaa sõnul sai Valeri süüasja eeluurimise lõppedes kahtlustuse tapmises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni 15-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles