Rahvaralli avas tee sportautodele

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu rahvarallil koos kaardilugeja Timmo Kuusega kogemusi korjanud Kaarel Kurvits läheb homme sealsamas starti ka Eesti rallisprindi meistrivõistlustel.
Kõpu rahvarallil koos kaardilugeja Timmo Kuusega kogemusi korjanud Kaarel Kurvits läheb homme sealsamas starti ka Eesti rallisprindi meistrivõistlustel. Foto: Aivar Kaljusaar

Eelmisel laupäeval Kõpu vallas sõidetud rahvaralli saab homme võitlusliku järje, kui sealsamas peetakse Eesti autode rallisprindi meistrivõistluste esimene etapp.

Nädala eest Kõpu vallas peetud rahvarallile startis 57 võistluspaari. Tulemuse said kirja 49. Võistluse juhi Sven Heinlaiu sõnul kulges mõõduvõtt suuremate vahejuhtumiteta: ainult ühel puhul keerasid sõitjad auto üle katuse.

Kuuest lisakatsest koosnenud võistluse võitsid Mitsubishi Lanceril sõitnud Rain Rannala ja Simmo Nestor, võitjatest 15 sekundi kaugusele jäid Elvis Pukk ja Ove Jürgenson, kellele alistusid omakorda sekundiga kolmandaks tulnud Antti Kangro ja Risto Kippasto.

Kaheveolise autoga sõitnutest teenisid parimatena absoluutklassi 11. tulemuse klassi 2WD-b võitjad Ronald Jürgenson ja Kaimar Aasa. Klassis 2WD-a võitsid Taavo Tigane ja Eero Viljus, klassis J-18 Martin Kutser ja Raik-Karl Aarma, klassis J-16 Kasper Koosa ja Erkki Liima, klassis SU Reiner Meus ja Elari Jallajas ning Moskvitši liigas Marko Kukuškin ja Elimar Kibus.

Sprint algab keskpäeval

Eeloleval laupäeval Kõpu vallas sõidetavale Eesti ralli­sprindi meistrivõistluste esimesele mõõduvõtule on oodata paarikümne startija ringis. «Korraldajate seisukohast on seda küll tublisti alla kriitilise piiri, aga et loodus on meid sel nädalal rajahoolduse kuludest suuresti säästnud, otsustasime võistluse ikkagi ellu viia,» seletas Sven Heinlaid.

Kasutatakse nädala eest rahvarallil kavas olnud teise lisakatse trassi, mida on tehtud võistlussportlaste tarvis veidi keerukamaks ja pikemaks. «Katse pikkus on 6,8 kilomeetrit ning nagu sprindivõistlusel ikka, läbitakse seda kolm korda,» rääkis Heinlaid.

Korraldajate kinnitust mööda pääsevad huvilised võistlust jälgima Viljandi ja Kilingi-Nõmme vaheliselt maanteelt Napsi lähistelt või Kõpu—Tipu tee lähedusse jääva Kullese lauda juurest.

Lumerada kõigile

Sven Heinlaiu jutu järgi on nende meeskond sellel talvel kavandanud Kõpu valda teisigi võistlusi. Nädal pärast rallisprinti kutsuvad korraldajad kõiki autosõiduhuvilisi end proovile panema lumerajavõistlusel.

«Plaanime lumerajasõitu autodega, mis on kasutusel igapäevaliikluses,» seletas ta. Maakonnna sõiduhuvilistele ütles ta esialgu plaanis olevat kaks osavõistlust, millest esimene on 26. veebruaril. «Kasutame selleks tarbeks Kõpu kiriku tagusele alale sisseaetud trassi,» lisas Heinlaid.

RALLISPRINT

Eesti rallisprindi meistrivõistluste esimene etapp sõidetakse homme Kõpu vallas.
• Võistlustrassi pikkus on 6,8 kilomeetrit.
• Esimene auto stardib avavooruks rajale kell 12.
• Sõidetakse kolm vooru.
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles