Juhtkiri. Üleöö kõlblikuks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Laupäeval uue juhi saanud Keskerakond on laias laastus seesama partei mis nädalapäevad tagasi. Isegi kui me eeldame, et Jüri Ratas ja tema mõttekaaslased annavad Keskerakonnale sootuks uue näo ja teo, kulub selleks paratamatult päris palju aega. Seni pole me aga näinud veel esimestki sammu, mis annaks kinnitust, et esimehe vahetumisega hakkavad muutused loodetud kujul tõepoolest sündima. Jällegi: see kõik vajab aega.

Seetõttu on tähelepanuväärne ainuüksi tõik, et Keskerakond muutus eile ühtäkki koalitsioonikõlblikuks. Aga selline muutus võtmeerakondade silmis sündis. Nende ridade valmimise ajaks oli selge, et valitsus langeb. Ebaselge oli, mismoodi täpselt uus valitsus tõuseb.

Ära ei tohi unustada ka seda, et Keskerakond on praegu seestpoolt leekides. Akendest paistev puhastustuli on üks asi, katusestki välja ulatuvad suurte majanduslike probleemide tulepahvakad aga veel omaette teema. Ning kes ikkagi on nüüdsest Ratase meeskonnas? Mitu riigikogulast tema selja taha koondub ja kui paljudest saavad omamoodi lindpriid?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles