Maailma suurim firma proovib Viljandis tehtud robotit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles Viljandi linnaäärses tehases mõeldakse välja ja pannakse kokku pakiroboteid, mis võivad õnnestumise korral leida tee maailma suurima käibega poeketi kauplustesse Põhja-Ameerikas.
Selles Viljandi linnaäärses tehases mõeldakse välja ja pannakse kokku pakiroboteid, mis võivad õnnestumise korral leida tee maailma suurima käibega poeketi kauplustesse Põhja-Ameerikas. Foto: Marko Saarm

Viljandi äärelinnas aktsiaseltsi Cleveron tehases valminud pakirobot jõudis USA-s esimest korda klientide ette, kui maailma suurima käibega ettevõte, Walmarti poekett hakkas seda katsetama oma sünnilinnas

Arkansase osariigis asuva 40 000 elanikuga Bentonville’is asub 2,3 miljoni töötajaga suurfirma peakontor ning seal asub ka kontserni kauplus number 1. Just selle kaupluse peaukse kõrval on ligi kuu aega seisnud Viljandis valminud pakirobot, kust oma kauba saavad kätte need kliendid, kes on tellinud selle Walmarti veebipoe kaudu.

«Mujal USA-s teevad seda tööd teenindajad, kes pakke leti tagant klientidele ulatavad,» selgitas Cleveroni juht Arno Kütt, kes on Bentonville’is töötavat robotit käinud oma silmaga vaatamas. «Kaupluses number 1 töötab nüüd pakirobot. Esialgu on seal abiks üks poe töötaja, kes kliente vajaduse korral juhendab.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles