Väike metsaküla nõuab Kõpu vallalt lahutust

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu valla kagutipus metsade rüpes asuva Kuninga küla viie majapidamise 11 elanikule on tõmbekeskus Viljandi. Suure-Jaani, millest peaks praeguste plaanide kohaselt saama nende tulevase koduvalla pealinn, asub tükk maad kaugemal.
Kõpu valla kagutipus metsade rüpes asuva Kuninga küla viie majapidamise 11 elanikule on tõmbekeskus Viljandi. Suure-Jaani, millest peaks praeguste plaanide kohaselt saama nende tulevase koduvalla pealinn, asub tükk maad kaugemal. Foto: Sakala

Sügaval metsade rüpes asuva pisikese Kuninga küla elanikud nõuavad õigust lüüa Kõpu vallast lahku, sest too on otsustanud järgmisel sügisel ühineda neile kauge ja võõra Suure-Jaani vallaga.

Haldusreformi üle käivad vaidlused on viimasel ajal Kõpu vallas üksjagu palju paksu verd tekitanud. Kui augustis korraldatud arvamusküsitlusel eelistas 555 hääleõiguslikust elanikust 118 Suure-Jaani vallaga liitumist ja 82 kaldus Viljandi valla poole, siis hiljem koguti viimati nimetatu toetuseks omakorda 175 allkirja. Ometi on vallavolikogu jäänud endale kindlaks ning jätkanud liitumisläbirääkimisi üksnes Suure-Jaanit silmas pidades.

«Täielik jama!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles