Audit: EAS teavitas presidendi kantseleid tagasinõude otsusest juba augustis (4)

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aasta hiliskevadel valminud Ärma talu külalistemaja ehk Erma Park sai olla avatud vaid mõne kuu ning seetõttu tuleb osaühingul Ermamaa osa toetusest tagasi maksta.
2007. aasta hiliskevadel valminud Ärma talu külalistemaja ehk Erma Park sai olla avatud vaid mõne kuu ning seetõttu tuleb osaühingul Ermamaa osa toetusest tagasi maksta. Foto: Elmo Riig

Ehkki Toomas Hendrik Ilves on Facebookis kinnitanud, et sai alles oktoobris teada, kui palju EAS tema osaühingult Ermamaa Ärma talu külalistemaja projekti ellu viimata jätmise eest tagasi küsib, näitab täna avaldatud audit, et sellekohane info saadeti presidendi kantseleile juba 23. augustil.

"Nagu ma alles sel nädalal teada sain, otsustas EAS juba 2012. aastal, et kui Ärma külalistemajana tegutsemist ei jätka, siis tuleb Ermamaal tagasi maksta summa, mis nüüd teada," kirjutas president Ilves 14. oktoobril oma Facebooki lehel. Ilvese sõnul tegeles 2012. aastal EAS-iga kokkuleppele jõudmisega tema endine abikaasa ja toonane Ermamaa juhatuse liige Evelin Ilves ja seetõttu tema sellest ei teadnud.

Samas seisab täna avaldatud auditis, mille Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus tellis audiitorfirmalt KPMG, et juba käesoleva aasta 23. augustil edastas EAS vabariigi presidendi kantseleile 2012. aasta 30. märtsi otsuse, kus oli muu hulgas kirjas tingimuslik 10-protsendiline tagasimakse nõue.

Ilvesed teatasid oma abielu lahutamisest 2015. aasta aprillis ja 14. aprillist on Toomas Hendrik Ilves osaühingu Ermamaa ainuomanik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles