Juhtkiri. Igaühe otsus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kuniks metsloomade kasutamine tsirkuses pole seadusega keelatud, on see seaduslikult lubatud. Ning kuniks niisugust keeldu sisaldav eelnõu pole valmis, riigikogus vastu võetud ja jõustunud, pole omavalitsustel seaduslikku alust metsloomadega tsirkusi oma platsile mitte lubada. Seadused kehtivad aga kõigile.

Niisiis on õiguspärasusest lähtudes igati loogiline, et Viljandi linn Zoo Impeeriumile maa kasutamiseks loa andis. Ent mõnikord võivad seadused, mis emotsioonidele ruumi ei jäta, ja subjektiivne moraalitunne vastuollu sattuda. Seda ilmestab tõik, et Tartus sattus toosama tsirkus nõnda tugeva kriitikatule alla, et pani linnapea Urmas Klaasi lubama: edaspidi metsloomi kasutavad tsirkused avaliku ürituse luba ei saa. Viljandi linnavalitsuses arutati küsimust linnapea Ando Kivibergi sõnul aga tõsiselt ning üksmeelele ei jõutudki – luba anti napi häälteenamusega.

Seega saab igaüks Zoo Impeeriumi etteastele Viljandis pileti lunastada ja pakutavast osa saada. Aga seda muidugi juhul, kui inimene seda soovib. See on igaühe vaba valik, kas etendust vaatama minna või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles