Kirgi kütnud loomatsirkus pääseb Viljandisse esinema

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. oktoobril protestisid loomakaitsjad Tartus A. Le Coqi spordimaja juures linna saabunud tsirkuse vastu, sest selle peaesinejad on trikke tegema õpetatud loomad alates valgetest tuvidest kuni sebrade ja krokodillideni.
26. oktoobril protestisid loomakaitsjad Tartus A. Le Coqi spordimaja juures linna saabunud tsirkuse vastu, sest selle peaesinejad on trikke tegema õpetatud loomad alates valgetest tuvidest kuni sebrade ja krokodillideni. Foto: Sille Annuk / Postimees

End ahvide, rebaste, krokodillide, ninakarude, kährikute, sebrade ja teiste metsikute loomadega reklaamiv tsirkus, mis sattus Tartus loomakaitsjate kriitikatule alla, sai Viljandi linnavalitsuselt loa järgmisena siin esineda.

Käesoleva nädala lõpuni Tartus etendusi andev Zoo Impeerium, mis kasutab oma töös ka metsloomi, on tekitanud loomaõiguslastes tugevat vastuseisu. Tartus korraldatud meeleavaldusel, millele kogunes eelmisel nädalal rohkem kui sada loomaaktivisti, anti plakatitel edasi sõnum, et tsirkus tegeleb loomapiinamise ja nende eluaegse vangistamisega.

Tartu linnapea Urmas Klaas lubas pärast aktsiooni, et metsloomi kasutavad tsirkused ülikoolilinnalt tulevikus enam avaliku ürituse luba ei saa, mille peale leidis liikumise Loomade Nimel vabatahtlik Rando Liiva, et meeril on moraalne kompass paigas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles