Repliik. Naabrist parem

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Haav
Margus Haav Foto: Elmo Riig

Venemaal elavate venelastega on keskmisel eestlasel võrdlemisi väike võimalus näost näkku kokku saada. Vahel seda siiski juhtub. «Miks te meid ometi nii vihkate?» on üks küsimus, mida varem või hiljem teilt kui eestlaselt üsna kindlasti küsitakse. Ning küsija võib olla ja sageli ongi igati intelligentne ja haritud idanaaber.

Ma ei usu, et keskmine eestlane vihkab keskmist venelast. Teisest küljest, mis siin ikka väga imestada, kui näiteks telekanal NTV andis hiljuti otsesõnu teada, et Balti riigid on asunud tegema ettevalmistusi sõjaks.

Muidugi ei ole Eesti väike tige natsiriik. Ja Venemaa ei koosne paadunud joodikutest, kes käivad ringi, Stalini pildiga T-särk seljas. Küsimus on erinevates infoväljades, kus ülemäära komplitseeritud lahendustel kohta ei ole. Ja need võõrad infoväljad on täpselt sama reaalsed kui meie oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles