Rannar Raba päevakommentaar. Jüri Ratase võimalus peitub Tallinna TV sulgemises

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna TV
Tallinna TV Foto: Erik Prozes / Postimees

Seda, mis Keskerakonnast pärast laupäevast kongressi saab, söandavad praegu raudkindlalt ennustada vaid kõige julgemad analüütikud. Tõenäolisi võimalusi on mitu ning nende tugevus sõltub esialgu vaatenurgast.

Eeldades, et esimehe valimised võidab Jüri Ratas, pole lõpuni välistatud, et troonilt tõugatud Edgar Savisaar lahkubki aplombiga Keskerakonnast ning kandideerib järgmistel kohalikel valimistel Tallinnas tandemis Yana Toomiga omaette (vene) nimekirjaga. Kahe peale kokku oleks neil lootust koguda valimisvõiduks piisav hulk hääli. Ometi ei piisaks sellest, et haarata absoluutne võim, mis kokkuvõttes võiks ikkagi tähendada mõttetut kohta opositsioonis. Pole ühtki loogilist põhjendust, miks täis elujõus ja tugeva seljatagusega Toom peaks sellist eesmärki rahuldavaks pidama.

Seetõttu võib vabalt juhtuda, et praegu põhimõttelisena näiv konflikt Keskerakonnas hajub pärast kongressi üllatavalt sujuvalt ning partei roheline lennuk lendab enam-vähem ühes tükis edasi – ühel tiival Jüri Ratas, Kadri Simson ja Mailis Reps (RSR) ning teisel Yana Toom. Savisaar visatakse küll esialgu demonstratiivselt pardalt, kuid talle jäetakse kõigest hoolimata vargsi seljakotti auesimehe kaitsev langevari. On puhtalt tema enda uhkuse küsimus, kas ta seda lõpuks pruugib või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles