Haigla ostab 22 000 kilogrammi liha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla sööklast käib aasta jooksul läbi 300 000 euro väärtuses toiduaineid.
Viljandi haigla sööklast käib aasta jooksul läbi 300 000 euro väärtuses toiduaineid. Foto: Peeter Kümmel

​Viljandi haigla kuulutas välja riigihanke konkursi, et leida uueks aastaks ettevõtja, kes müüks pisut üle 22 000 kilogrammi liha.

Et haigla köök saaks töötada ning iga päev saaksid 450 patsienti ja 350 töötajat kõhu korralikult täis, on aastas vaja 2400 kilogrammi kaelakarbonaadi, 1400 kilogrammi maksa, 800 kilogrammi seasüdant, 4800 kilogrammi searibi, 3200 kilogrammi abaliha, 3700 kilogrammi hakkliha, 2700 kilogrammi kanaliha, 1600 kilogrammi keeduvorsti, 800 kilogrammi sinki ja 800 kilogrammi suitsuvorsti.

Haigla kommunikatsioonijuhi Krista Valdvee sõnul tuleb riigihankega toidukraami osta siis, kui aastas kulub üht või teist toorainet enam kui 10 000 euro eest. Nii korraldabki raviasutus igal aastal konkursi, et osta liha, kala, puu- ja köögivilju, kartuleid, piima, õli ja rasva, leiba, suhkrut ja kuivaineid. Kokku käib ühes aastas haigla köögist läbi enam kui 300 000 euro eest toidukraami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles