Helkuripuud aitavad laste elusid säästa

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimtali kooli teise klassi õpilased koos huvijuht Eneli Rimpeliga, kes juba mullu helkuripuu ideele tuli.
Heimtali kooli teise klassi õpilased koos huvijuht Eneli Rimpeliga, kes juba mullu helkuripuu ideele tuli. Foto: Marko Saarm

​Mitmes Viljandimaa koolis leiavad pimedal ajal lapsed abi helkuripuult, kust saab helkureid võtta ja sinna neid ka annetada.

Heimtali koolis on helkuripuu fuajees, õpetajate toa lähistel ning õppejuhataja Urve Muki sõnutsi tehti see pargis mahalangenud oksast. See  rohkeharuline jõmakas asetati alusele ning sinna on kogutud helkureid, mida hädalised alati võtta saavad. 

Kooli õppejuhataja Urve Mukk ütles, et selline asi on neil juba teist aastat ning sinna on helkureid pandud ja sealt on võetud. «Päris tühjaks ei ole ta kunagi jäänud. Eks vahel saadakse neid ju tasuta kingituseks või muuks tarbeks,» rääkis Mukk. Tema tähelepanekute järgi on helkureid võetud ikka ühekaupa ja häda sunnil, niisama nalja pärast pole neid krahmatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles