Jalmar Vabarna lahkub Curly Stringsist

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curly Stringsi algsesse koosseisu kuulusid Eeva Talsi, Jalmar Vabarna, Taavet Niller ja Villu Talsi.
Curly Stringsi algsesse koosseisu kuulusid Eeva Talsi, Jalmar Vabarna, Taavet Niller ja Villu Talsi. Foto: Elmo Riig

Eesti üks tuntumaid pärimusmuusikuid Jalmar Vabarna lahkub ansamblist Curly Strings, mis paari aasta eest mitme ülipopulaarse looga tuhandete eestimaalaste südame võitis.

Jaan Jaago
Jaan Jaago Foto: Elmo Riig

Viljandist alguse saanud ansambel märkis esmaspäeva pärastlõunal oma Facebooki lehele postitatud pöördumises, et viimasel ajal on nende muusika hakanud jõudma Eestist välja ning see nõuab kogu kollektiivilt aega ja pühendumist veelgi rohkem kui varem. Et aga kitarrist Jalmar Vabarna on olnud väga hõivatud teiste projektidega, ennekõike ansambliga Trad.Attack!, võtab nüüd Curly Stringsis tema asemel koha sisse Jaan Jaago.

«Eks minu puhul ole meedias ikka esile tulnud, et mängin korraga kümnes bändis. Eesti piires tegutsedes on see isegi võimalik. Kui aga ansamblid hakkavad laia maailma pürgima, läheb asi keerulisemaks ja ma ei saa pühenduda nii palju, kui tahaksin. Seetõttu võtsin vastu otsuse, mis oleks kõigile parim. Mul on hea meel, et ansamblikaaslased mõistsid mu valikut ja leidsime ühiselt arutades, et täiskäigul saaks edasi tegutseda vaid uues koosseisus,» selgitas Vabarna.

Curly Stringsi solist Eeva Talsi märkis omakorda, et ansambel on tulevikust mõeldes elevil ning tegeleb praegu uue materjali loomisega. «Tahame kevadel salvestada uue täispika stuudioalbumi. Lisaks kontsertidele kodupubliku ees on tuleval aastal kavas esinemised Saksamaal, Hollandis, USA-s ja Jaapanis,» lisas ta.

Curly Strings tegi särava tähelennu Eesti kergemuusika taevasse 2014. aastal, mil ilmus 12-looline debüütalbum «Üle ilma». Plaadil olev lugu «Kauges külas» kuulutati samal aastal Raadio 2 aastahitiks. Pärast seda on ansambel võitnud veel muidki kohalikke muusikaauhindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles