Muinsus­kaitsjad pole Centrumi galeriiga nõus (4)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjate esialgse nägemuse kohaselt hakkab klaasist galerii ühendama Centrumi praegust ja tulevast hoonet üle Uue tänava.
Ettevõtjate esialgse nägemuse kohaselt hakkab klaasist galerii ühendama Centrumi praegust ja tulevast hoonet üle Uue tänava. Foto: eskiis

Muinsuskaitseamet saatis linnavalitsusele teate, et ei anna kooskõlastust Viljandi kesklinna Centrumi kaubanduskeskuse praeguse ja juurde ehitatava osa vahele klaasgalerii rajamiseks.

Ameti komisjon leidis, et tänava kohal kulgev galerii ei sobi mastaabilt vanalinnale omasesse tänavaruumi ning hakkaks varjama Tallinna tänava ääres asuvat kaitsevööndit. «Hooneid võib siduda omavahel ka maa-aluse tunneliga,» kõlas otsus.

Nii detailplaneeringu koostaja kui Centrumi esindaja on linnavalitsusele saadetud kirjalikus põhjenduses teatanud, et maa-aluse ühenduse loomine oleks  ehitustehniliselt, logistiliselt ja majanduslikult ebamõistlik lahendus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles