Vabatahtlik õpetas Abja tüdrukuid Itaalia moodi kokkama

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal kui Valentina Graziuso (paremal) koos väikeste abiliste Angelina Tiru ja Lisandra Steineriga määris kohviga immutatud küpsiste vahele munakollase-võikreemi, oli teine seltskond ametis ülejäänud munavalgest besee valmistamisega.
Samal ajal kui Valentina Graziuso (paremal) koos väikeste abiliste Angelina Tiru ja Lisandra Steineriga määris kohviga immutatud küpsiste vahele munakollase-võikreemi, oli teine seltskond ametis ülejäänud munavalgest besee valmistamisega. Foto: Marko Saarm

Koolivaheaja reedel oli Abja noortekeskuse kööki kogunenud viis noort, et teha küpsisekooki pesuehtsa itaallanna õpetuse järgi.

Kuigi Itaalia ja küpsisekook viivad mõtted kohe tiramisule, siis noortekeskuses juba üheksandat kuud vabatahtlikutööd tegeva Valentina Graziuso sõnul valmistati seekord torta mattonella’t, mida tema kodumaal kutsutakse plaadikoogiks.

«Meie mõistes on see ikkagi küpsisetort,» selgitas Abja noortekeskuse juhataja Liisi Rääbus. Tema ütlemist mööda võib see tiramisut meenutada sellepoolest, et küpsised kastetakse kohvi sisse, aga kreem on jälle täiesti teine ning koosneb munakollasest ja võist. «Meie kasutame siin ju tavaliselt hapukoort või kohupiima,» lisas Rääbus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles