NÄDALA NÄGU. Teine Kabrits

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Avalikkus on saanud aastatega tundma kahte Siim Kabritsat. Poliitik Siim Kabritsa ümber on olnud mõned kõmulised pahandused, millest tuntuim on niinimetatud elamislubade skandaal. Siinkohal tuleb aga tõe huvides märkida, et riigikogu uurimiskomisjon ei leidnud kinnitust, nagu oleks Kabrits ise lubadega tegelenud või sellest tegevusest teadlik olnud. Viimasel paaril aastal on endine riigikogu liige aga hoopis uuesti ettevõtlusele pühendunud. Looduslikke toiduaineid propageeriv ärimees Siim Kabrits pälvib sootuks meeldivamat tähelepanu.

Läinud aasta algul kirjutas Sakala sellest, kuidas Mulgimaa juurtega mees on asutanud koos kaaslastega Karksi vallas äriühingu, mis pakub külmkuivatatud marju, tervislikke pulbreid ja tõelist antioksüdandipommi – jahvatatud kasekäsna. Sel nädalal leidis üleriigilist kõlapinda aga uudis, kuidas Kabrits saatis Halliste valla õunaaedadest Kesk-Euroopa turu poole teele rohkem kui pool tuhat tonni õunu.

Ehkki esmapilgul võib poolakatele Eesti õunte pakkumine tunduda kõrbes liiva müümisena, oli ettevõtmisel oma knihv. Taas kord leidis Kabrits konkurentsieelise toidu puhtuses. Sadu kilomeetreid pikkades õunaaedades on väga raske keemiata hakkama saada, aga mahelimonaad mekib ka Poolas hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles