Vaba mõte. Põnev, aga natuke hirmus

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm / Sakala

Kunagi 1990. aastate keskel tuli mul Valgas viibides mõte einestada mõnes sealses söögikohas. Leidsin mingi keldri, kuhu toidukoht oli end ajastule kohaselt sisse seadnud, ja valisin menüüst pitsa. «Kas keedu- või friikartuliga?» küsis leti taga tellimust vastu võttev mees. Ma kogelesin midagi ja tegin näo, et pean kiiresti ära minema. Seniajani painab mind aga küsimus, et mida ma oleksin saanud, kui oleksin valinud lisandiks keedukartuli.

Nüüd on peaaegu sama põnev teada saada, mida me saame, kui Keskerakonnast lahutatakse Edgar Savisaar. Suure tõenäosusega nädala pärast selline asi juhtub, aga kuidas siis Keskerakonda serveeritakse ja kuidas see maitseks? 

Ma ei mäleta, miks, aga enne 2011. aasta riigikogu valimisi oli mul nii palju vaba aega, et lugesin läbi viie suurema erakonna valimisplatvormi, põhikirja ja veel portsu ametlikku materjali, mis käsitles erakondade seisukohti. Seda piinlikku seika ehk ei peakski avalikkuse ees meenutama, aga üks põhjus selleks praegu on. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles