Sakala malev ja Tulevik sõlmisid koostööleppe (2)

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Sakala malev ja Viljandi jalgpalliklubi Tulevik sõlmisid koostöökokkuleppe.
Kaitseliidu Sakala malev ja Viljandi jalgpalliklubi Tulevik sõlmisid koostöökokkuleppe. Foto: Kaitseliidu Sakala Malev

Kaitseliidu Sakala malev ja Viljandi jalgpalliklubi Tulevik sõlmisid neljapäeval koostöökokkuleppe, mille põhieesmärk on arendada Viljandimaa inimeste sportlikku tegevust ja riigikaitse teadlikkust.

Sakala maleva pressiteate kohaselt plaanivad koostööpartnerid järgmisel aastal ühistegevusi. Jalgpalliklubi Tulevik võimaldab Sakala maleva liikmetel osaleda oma treeningutel ja hakkab maleva liikmeid ka treenima. Regulaarsed treeningud algavad tuleva aasta märtsist.

Sakala malev korraldab jalgpalliklubi Tulevik esindusmeeskonnale riigikaitse koolituse.

Koos planeeritakse üritusi, mis tutvustavad maakonna elanikele nii riigikaitselist ja kui sportlikku tegevust.

«Eesti vanima maleva ja maakonna ühe suurema spordiklubi vaheline koostöö on loomulik samm kahe organisatsiooni vahel,» ütles Sakala maleva pealik Ahto Alas. «Selle tulemusena soovime tõsta nii malevlaste füüsilist valmisolekut kui sportlike inimeste teadmisi riigikaitsesse panustamise võimalustest.»

Viljandi jalgpalliklubi Tulevik president Raiko Mutle sõnas, et kahe organisatsiooni vahel leidub palju puutepunkte ja ühiseid väärtushinnanguid ning tegus koostöö võimaldab üht ühist eesmärki paremini ellu viia.

Sakala malev on Viljandimaa haldusterritooriumil tegutsev Kaitseliidu struktuuriüksus. Sakala malev moodustati 7. septembril 1917 ning on seega vanim Kaitseliidu malev.

Viljandi JK Tulevik on üks Viljandimaa suuremaid organisatsioone, mis koondab jalgpallihuvilisi inimesi. 

JK Tuleviku esindaja Raiko Mutle selgitus kell 13.10: Viljandi kunstmuruväljak kuulub Viljandi linnale ja on siinse spordikeskuse hallata. Viljandi Tulevik rendib platsi hinnakirjajärgselt ning kutsub edaspidi neid Sakala maleva liikmeid, kelle sportlik tase seda võimaldab, Tulevik III esinduse treeningutele. Sakala malev tasub oma liikmete eest, kes kuuluvad Viljandi Tuleviku ridadesse osaliselt klubimaksu.

Sakala maleva pressiteatele põhineva loo 11.48 avaldatud versioonis oli kirjas, justkui annaks Tulevik Sakala maleva liikmetele kunstmuruväljaku tasuta kasutada. Raiko Mutle kinnitusel ei vasta selline väide tõele. Loo teise lõigu sõnastust on täpsustatud ning lisatud allikaviide kell 13.10.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles