70-aastaselt pensionile? Ühele utoopiline, teisele mõistlik mõte

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
74-aastane Jaak Värnik lööb küll seni kaasa eakaaslastele ürituste korraldamises, aga plaani panna inimestele kohustus 70. eluaastani tööl käia peab ta utoopiliseks.
74-aastane Jaak Värnik lööb küll seni kaasa eakaaslastele ürituste korraldamises, aga plaani panna inimestele kohustus 70. eluaastani tööl käia peab ta utoopiliseks. Foto: Marko Saarm

Kui turuhoones müüjana töötav 75-aastane Anne Kurvet ei mõtlegi veel kojujäämisele, siis samal ajal väljas leti taga aiasaadusi pakkuv 59-aastane Maire Subi kaalub juba eelpensioni taotlemist. 

Septembri keskel tutvustas sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna ettepanekut tõsta pensioniiga 2040. aastaks 70. eluaastani, kuid nüüd taganes ta sellest ootamatult. Kuigi valitsus on selleteemalise arutelu kõrvale pannud, hakkab pensioniiga juba järgmisest aastast vaikselt tõusma ning on 2026. aastaks praeguse 63 aasta asemel 65.

Sakala uuris praegustelt pensionäridelt, mis vanuses oleks nende meelest õige aeg väljateenitud puhkusele pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles