Valitsus kiitis heaks Ärma talu kulude katmise (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärma talu.
Ärma talu. Foto: Elmo Riig

Valitsus kiitis neljapäeval heaks ametist lahkunud presidendile Toomas Hendrik Ilvesele seadusega võimaldatavate ametihüvede kohaldamine, sealhulgas Ärma talu edaspidiste kulude katmise.

Valitsus otsustas vastavalt presidendi kantselei taotlusele anda Ilvese kasutusse esindus- ja tööruumid Tallinnas ja hüvitada Ärma talu korrashoiuga seotud mõistlikud kulud. Samasugused otsused on tehtud kõikide ametist lahkunud presidentide puhul. Raha on ette nähtud presidendi kantselei eelarves.

19. oktoobril edastas presidendi kantselei riigikantseleile taotluse esitada valitsusele otsustamiseks president Toomas Hendrik Ilvesele tema eelistatud ametihüvede kohaldamine. Selle järgi soovib Ilves pärast ametivolituste lõppemist enda kasutusse esindus- ja tööruume Tallinnas Roheline aas 5 majas ning oma elukoha, Viljandimaal Abja vallas Veskimäe külas asuva Ärma talu korrashoiuga seotud mõistlike kulude hüvitamist.

Presidendi ametihüve seaduse kohaselt on pärast ametivolituste lõppemist presidendil õigus saada oma kasutusse elu-, esindus- ja tööruumid ruumide üüri- ja korrashoiukulude hüvitamisega riigi poolt või saada riigilt hüvitist presidendi elukoha korrashoiuga seotud mõistlike kulude eest. Nende hüvede vahel otsustab valitsus korraldusega ühe aasta jooksul alates presidendi ametivolituste lõppemisest, arvestades presidendi ühiskondlikku positsiooni ja funktsioone, mida president täidab pärast ametivolituste lõppemist, riigi rahalisi võimalusi ning presidendi arvamust.

Eelnõu kohaselt antakse Ilvese kasutusse esindus- ja tööruumid Tallinnas ning hüvitatakse Ärma talu korrashoiuga seotud mõistlikud kulud alates tema ametivolituste lõppemisest. Presidendi esindus- ja tööruumide üüri- ja korrashoiukulud ning tema elukoha korrashoiuga seotud mõistlike kulude hüvitamiseks vajalik raha on ette nähtud presidendi kantselei eelarves.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles