Haigla keelab järgmisel nädalal peahoones suitsetamise

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla on suitsetajate tarbeks rajanud tagaukse juurde paviljoni.
Haigla on suitsetajate tarbeks rajanud tagaukse juurde paviljoni. Foto: Marko Saarm

Kui veel täna võivad nii haigla töötajad kui patsiendid minna haigla kaheksanda korruse kinnisele rõdule ja seal sigareti süüdata, siis novembrist muutub kogu raviasutuse peahoone tubakavabaks.

Suitsetada ei tohi ka majale lähemal kui 30 meetrit, välja arvatud peahoone Paalalinna-poolses küljes asuvas paviljonis, mis ongi suitsetajatele mõeldud. Keeluga tahetakse säästa mittesuitsetajaid tubakavingust, pöörata tähelepanu töötajate ja patsientide tervisekäitumisele ning anda neile tõuge sigarettidest loobumiseks.

Suitsetamisest loobuda soovijatele pakub haigla tasuta nõustamist ning enne otsuse kehtima hakkamist räägib reedel kell 13 haigla peahoone C-korpuse kolmanda korruse saalis Tartu ülikooli kliinikumi kopsuarst Ülle Ani. Ta peab poolteise tunni pikkuse ettekande, mil viisil tubaka tarvitamisest loobuda ning kuidas toetada otsuse tegemist ja sellele kindlaks jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles