Selts kutsub loomi kiibistama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti loomakaitse seltsi kiipimiskampaania «Kiibi või kaota!» hakkab läbi saama ning veel oktoobri lõpuni saavad lemmikloomaomanikud lasta kümnes Eesti loomakliinikus oma lemmikud kiibistada tavapärasest soodsama hinnaga.  Viljandis on see võimalus Piia Vilu väikeloomakliinikus.

Kampaania ajal korraldas loomakaitse selts koostöös Varjupaikade mittetulundusühingu ning linna- ja vallavalitsustega lemmikloomade kiibistamisüritusi paljudes Eesti linnades ja asulates, mille käigus kiibistati 564 lemmiklooma.

«Riisiterasuurune mikrokiip paigaldatakse valutu süstlatorkega looma naha alla. Kiip on väike elektronseade, mis on intertne, ei kiirga midagi ega erita kahjulikke aineid,» ütles loomakaitse seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll. «Väga oluline on kiibistamise järel kanda lemmiklooma andmed kahte üleriigilisse registrisse: lemmikloomaregistrisse, kuhu teeb tasu eest sissekande loomaarst, ja omavalitsuse lemmikloomade registrisse.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles