Hääletuse maruline algus tekitas intriigi (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasava eelarve veebihääletust on juhtima läinud kaks Uueveski elurajooni jäävat ideed. Eile oli esimesel kohal kunstmuruvaiba Kesklinna kooli staadionile viimise mõte ning teisel kohal Uueveski jalgraja korrastamise idee.
Kaasava eelarve veebihääletust on juhtima läinud kaks Uueveski elurajooni jäävat ideed. Eile oli esimesel kohal kunstmuruvaiba Kesklinna kooli staadionile viimise mõte ning teisel kohal Uueveski jalgraja korrastamise idee. Foto: Marko Saarm

Viljandi kaasava eelarve raha jagamise liidriks kerkis avapäevaga Kesklinna kooli kunstmuruväljaku idee. Selle peamise konkurendi esindaja hinnangul on kool kasutanud oma projekti tutvustamiseks ebaeetilisi võtteid.

«See, et koolijuht kutsub lapsevanemaid üldkoosolekul kunstmuruväljaku idee poolt häält andma ning reklaami tehakse e-kooli vahendusel, ei ole kuidagi sobilik,» leidis Madis Agur. Tema pakutud mõte teha kaasava eelarve eurode eest korda Uueveski oru jalgrajad ja paigaldada sinna valgustid, kaotas avapäeva järel kunstmuruväljaku ideele 20–30 häälega. Agur ise on aga Kesklinna koolis õppiva lapse vanem.

«Meie loome oma kogukonda ja kunstmuruväljaku rajamine ning selle ideele toetajate leidmine on selle protsessi osa,» selgitas Kesklinna kooli direktor Aavo Soopa. Tema hinnangul pole kuidagi ebaeetiline kasutada mõtte selgitamiseks oma infokanaleid. «Iga lapsevanem otsustab ikkagi ise, kas talle see plaan meeldib või mitte,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles