Legendaarse linnapea eramu seisab juba aastaid nukralt tühjana

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemad viljandlased teavad hästi, et selle helesinise fassaadiga maja Uueveski tee ja Meeme tänava nurgal lasi 1920. aastatel oma perele ehitada legendaarne linnapea August Maramaa.
Vanemad viljandlased teavad hästi, et selle helesinise fassaadiga maja Uueveski tee ja Meeme tänava nurgal lasi 1920. aastatel oma perele ehitada legendaarne linnapea August Maramaa. Foto: Rannar Raba

Viljandi legendaarse linnapea August Maramaa eramu Uueveski tee ja Meeme tänava nurgal seisab juba aastaid nukralt tühjana. Omaniku sõnul on siiski lootust, et mõne aasta pärast tärkab linna ajaloos märgilist tähendust kandnud hoone taas elule.

Maja kuulub juba ligi kaks kümnendit ettevõtjale, mõisakoolide projekti edendajale, Õisu sepikoja pidajale ning omaaegsele Viljandi abimaavanemale Urmas Tuuleveskile. Ta tunnistab, et Maramaa eramu asjad pole edenenud kaugeltki nii ladusalt, kui ta hinges on soovinud. Et see on väga suur eramaja, nõuab selle taastamine ühtaegu kandvat ideed ja palju raha.

Algne ruumiplaan

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles