Juhtkiri. Politseinike lisasilmad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Sellest, et politsei on alarahastatud ja töötab viimasel piiril, on räägitud juba päris mitu aastat, ent paraku pole oodatud muutust paremuse poole veel toimunud. Ja isegi kui suured otsused ühel päeval tulema hakkavad, on selge, et ajapikku tekkinud kaadrinappusest ja muust säärasest toibumiseks kulub aega. Senikaua tuleb hakkama saada. Nii politseimajas sees kui igal pool mujal.

Üks alarahastatuse ilmnemise vorme on patrullide nappus. See, et maakonnas sõidab ringi üks või kaks korravalvurite sinivalget autot, pole midagi ennekuulmatut. Otse loomulikult ei jõua neis istuvate politseinike silmad kõike näha. Aga kui neil on lisasilmi, kes toimuva kohta infot annavad, on siiski suhteliselt suur võimalus, et varas, huligaan, rusikakangelane, roolijoodik või keegi muu selline õnnestub kinni pidada.

Niinimetatud lisasilmad on mõistagi inimesed, kes mundrikandjatele kahtlastest tegelastest või sulaselgetest seaduserikkujatest teada annavad. Või nagu politsei ise neid nimetab: tähelepanelikud kodanikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles