Suure-Jaanis tähistatakse Nikolai Baturini juubelit

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Baturin
Nikolai Baturin Foto: Elmo Riig

Suure-Jaani raamatukogu ootab huvilisi eeloleval kolmapäeval kell 17 tähistama kirjanik Nikolai Baturini 80. sünnipäeva.

Kavas on rääkida Baturini elust, luulest ja romaanidest („Karu süda”, „Kentaur” ja teised). Korraldajad lubavad, et ehkki kirjanikku ennast kohal pole, saab teda näha ja kuulda.

Nikolai Baturin sündis 1936. aasta 5. augustil Mulgimaal Arumetsa külas, kuhu tema esivanemad olid tulnud juba tsaariajal. Üle 20 aasta töötas ta Siberis: kuus aastat geoloogiaekspeditsiooni liikmena ja 15 aastat elukutselise kütina taigas.

Baturin on kirjutanud luulet, proosat, näidendeid ja filmistsenaariume. Ühtlasi on ta oma raamatuid ise illustreerinud ja näidendeid lavastanud. Peale eesti keele on ta kirjutanud Mulgi murdes. Tema teoseid on tõlgitud mitmesse keelde ning tema tekste on viisistanud mitu eesti heliloojat.

Baturinit on pärjatud mitme kirjanduspreemiaga, sealhulgas Hendrik Adamsoni murdeluulepreemia ja Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinnaga. President annetas talle Valgetähe V klassi teenetemärgi ja ta on Tarvastu valla aukodanik.

Praegu veedab Nikolai Baturin vanaduspõlve Suure-Jaani lähedal Lõhaveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles