Nädala tüli. Ütle «Ärma»!

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Kunagi laulis Propeller: «Ütled «kurat» ja sirguvad õlad ja tuju on korraga hää.» Nüüd ütled «Ärma» ja ... kõik on korrapealt kurjad.

Kes vihastab selle peale, et majaomanik on rehepappi teinud, kes selle peale, et keegi süüdistab majaomanikku täiesti alusetult rehepapi tegemises. Üks saab kurjaks, sest keegi kuskil on tema arvates valetanud. Teine on kuri sellepärast, et keegi süüdistab kedagi alusetult valetamises. Lõpuks saavad kurjaks ka need, kes ei süüdista kedagi milleski, aga kelle ümber kõik lihtsalt on kurjad.

President Ilves pole ajaloos sugugi esimene inimene, kellega mõne päeva jooksul on juhtunud midagi niisugust, mis on kogu ühiskonna kurjaks ajanud. Andrus Veerpaluga juhtus see samuti. Osa ühiskonnast peab teda seniajani petturiks. Teise osa arvates on ta kangelane. Sellest on aga juba palju aega mööda läinud ja enam selle teema peale kurjaks ei minda. Pigem ohatakse kurvalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles