Tudengid valmistuvad festivaliks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannele Känd
Hannele Känd Foto: Elmo Riig / Sakala

18.—20. veebruarini kestavad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias 9.  rahvusvahelised tudengite teatripäevad.

Festivalist võtab osa kaheksa tudengiteatrit Eestist ja Soomest. Üles astuvad T-Teater, improgrupp JAA, Tallinna ülikooli tudengiteater Üllar, Tartu Üliõpilasteater, Altermanni teatritrupp ja Eesti lennuakadeemia tudengid Tartust. Pärnust tuleb teatripäevadele tudengite kollektiiv K-äng. Rahvusvahelist mõõdet lisab Ilves-teater Helsingist.

Ühele päevale on paigutatud keskmiselt kolm etendust, mis on traditsiooniliselt kultuuriakadeemia mustas saalis. Korraldajad lubavad, et mõned improvisatsioonietendused leiavad aset ka kooli ümbruses tänavatel, et festival jõuaks lähemale Viljandi elanikele.

Osavõtjatel on võimalik kaasa teha eri õpitubades, näiteks foorumteatri- ja kõneõpitoas ning improvisatsiooniliste mängude ja harjutuste õpitoas.

2008. aastaga võrreldes on osalejate arv kahekordistunud. Siis oli osalejaid 59, kuid tänavu küündib nende hulk koos meeskonnaga juba üle saja.

Nagu mullu, nii ka tänavu saavad vaatajad võimaluse valida oma lemmiklavastus. Mulluse tudengite teatripäevade publiku lemmiku auhinna võitis Altermanni näitemängugrupp lavastusega «Õudukas». Rahvusringhäälingu lemmiku tiitli pälvis T-Teatri lavastus «Sinel».

Huvilistele on etenduste vaatamine tasuta, kuid neilt oodatakse südametunnistuse järgi toetusi annetuskasti. Lisaks etenduste vaatamisele on nii publikul kui osalejatel võimalik kaasa lüüa festivali klubis.

Festivali korraldab mittetulundusühing Kultuur koos kultuuriakadeemiaga. Peakorraldaja on akadeemia üliõpilane Hannele Känd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles