Narva fotofestivalilt tuli Viljandimaale kaks esikohta

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See on üks kolmest loodus­fotost, mis tõid esikoha Narva rahvusvahelisel fotofestivalil.
See on üks kolmest loodus­fotost, mis tõid esikoha Narva rahvusvahelisel fotofestivalil. Foto: Peeter Sink

Eelmisel nädalavahetusel peetud fotofestivalilt «Narva sügis 2016» naasis võiduga kaks viljandimaalast: parimate maastikufotode autoriks tunnistati Viljandi fotoklubi president Peeter Sink ja parimad etüüdid oli pildistanud suurejaanilane Jaanus Siim.

Žürii liige Toomas Kiige ütles, et see festival on aasta-aastalt üha populaarsem ning osalejaid on ka Lätist, Leedust, Rootsist ja Venemaalt. Eestist olid tänavu kohal Tallinna, Tartu, Lääne-Virumaa ja Viljandi fotograafid. Tase pole osalejate arvu kasvamisega langenud, vaid muutunud pigem paremaks. Kiige rõhutas, et see näitab fotograafide professionaalsust.

«Peeter Sink oli üksmeelselt hindajate lemmik ja sai tunnustuse parimate loodusfotode eest. Natuke keerulisem oli Jaanus Siimuga. Temalt oli seitsmest tööst koosnev seeria – hästi põnevad olustikku paigutatud poolaktid. Nuputasime, kuidas teda siiski ära märkida, ja andsime välja esikoha parimate etüüdide eest,» meenutas Kiige parimate väljasõelumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles