Maailm, kuhu naljalt ei satu

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleval vasakul Tiit Pääsukese «Poiss viiuliga», paremal Toomas Pääsukese kingade pilt, mis avas noormehele Norra ja veel mitme Euroopa kunstikooli uksed. All tema autoportree.
Üleval vasakul Tiit Pääsukese «Poiss viiuliga», paremal Toomas Pääsukese kingade pilt, mis avas noormehele Norra ja veel mitme Euroopa kunstikooli uksed. All tema autoportree. Foto: Marko Saarm

Selle sügise lõikustänupüha tähistati Heimtali vanas vallamajas, nüüd rahvakunsti õppekeskuses, väga uhkelt. 

Lauale olid kuhjatud sealtsamast aiast ja kasvuhoonest pärit annid, otsekui tõend, et keskuse arendamiseks antud raha on asja ette läinud. Teisalt olid need viljad inspiratsiooniallikas: need, kel oli huvi, julgust ja hakkamist, jäädvustasid looduse külluse lõuendil.

Isetegevuslikke maalikunstnikke oli juhendamas Tiit Pääsuke. Kõik, kes tunnustatud maaliprofessori käe all oma teose lõid, aga ei olnudki päris isetegevuslased. Pildi maalis ka Anu Raud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles