Repliik. Mõttetu ajaraisk

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merlin Kuld
Merlin Kuld Foto: Marko Saarm / Sakala

Ühes loengus palus õppejõud märku anda neil tudengitel, keda saab kõige kiiremini kätte Facebooki Messengerist.  Vaid paar-kolm inimest ei tõstnud kätt ja minu meelest on see äärmiselt kurb. Veider mõelda, et paljudele on telefonikõnele vastata keerulisem kui telefoni teksti trükkida. Paraku tuleb tunnistada, et ka mina olin üks neist, kes käe tõstsid.

Kuulun põlvkonda, mille liikmed vajavad ühel hetkel suhtlemiskoolitust, sest sotsiaalmeedia ja internetipõhise kiirsuhtluse võimalused rikuvad meie avaliku esinemise oskust ning vähendavad soovi näost näkku juttu ajada.

Millegipärast on välja kujunenud selline valem: kirjutad Messengeri «ma helistan sulle», saad vastuseks aja, millal seda teha võiksid, ja alles siis jõuad helistamiseni. Või kirjutad Messengeri «ma olen su maja ees», seejärel «miks sa ei vasta, tule välja» ning kui pead väga pikalt ootama, siis lõpuks helistad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles