Lääneliku haardega kodumaine löögirusikas

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: X-Panda

Ehkki Eesti intellektuaalse raske muusika ühe suure lootuse X-Panda verivärske plaat «Reflections» hakkab peale jõulise ja maailmamuusikaväärilise rifiga, kumab üldisest saundipildist läbi kodumaine mekk.

 Kui vokalist suu lahti teeb, kaob viimnegi kahtlus. Mis armas maavillane inglise keel! Taustal tiksuv sünt ja meloodiline vana kooli ülesehitus lohistavad esiti ajas vaat et 30 aastat tagasi. Kõrvu jääb ka stiilipuhas kitarrisoolo.

Teine lugu, üle 12 minuti pikk taies «Denial» stardib võimsa orkestreeringuga, nagu oleksid poisid mõnele Hollywoodi helistuudio sämplingu folder’ile näpud taha saanud. Tegelikult on kõik muidugi päris. Igati šefilt läbi komponeeritud ja filmilik teos, aga midagi ei ole parata, laulja hääl ei taha kohe kuidagi komplekti sulanduda. Kas asi on tämbris ja häälduses või on ka miksimisega pisut alt mindud, mine võta kinni. Loo teises pooles on vokaalile justkui õige pisut moonutust lisatud ning siis häirib see muusika ja laulu lahusus vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles