Keskerakond nõuab vastuseid Ärma talu ümbritsevatele küsimustele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Savisaar.
Erki Savisaar. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed edastasid ettevõtlusminister Liisa Oviirile arupärimise, milles nõuavad vastuseid küsimustele, mis ümbritsevad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja osaühingu Ermamaa vahelisi kokkuleppeid.

Arupärijate esindaja Erki Savisaare sõnul peab EAS lähtuma toetusi andes ning ka tagasi nõudes võrdse kohtlemise printsiibist ning kõiksugu skeemitamisi peab ta täiesti lubamatuks.

«EAS-i otsus eraldada OÜ Ermamaale toetusena 190 392 eurot anti teadmisel, et projekti tulemusena valmib avalikuks kasutamiseks mõeldud kultuuri- ja puhkeobjekt. Tänaseks on aga avalikkus teada saanud, et juba neli aastat tagasi otsustas EAS-i juhatus rahuldada taotluse, millega peatati ajutiselt Ermamaa majutus- ja turismiteenuste osutamine avalikkusele. Ajutine otsus muutus aga nagu ikka püsivaks. Raha aga president miskipärast tagastama ei pea. Meie hinnangul ei saa sellist skeemitamist lubada kellelgi ning ettevõtlusminister peab selgitama EAS-i otsuse tagamaid,» rääkis Keskerakonna juhatuse liige Erki Savisaar.

Tema hinnangul on olukorra lahendamiseks kaks võimalus. Esimene on see, et Ilves maksab toetuse täies mahus tagasi või asub Ärma talus reaalselt osutama majutus- ja turismiteenust. «EAS-ilt toetuse taotlemine on paras väljakutse ning ei ole haruldased juhtumid, kui ebasihtotstarbelise rahakasutuse korral tuleb toetus sihtasutusele tagasi maksta. Minu hinnangul on üsna selge, et nii tuleb talitada ka Ilvese puhul. Selline osaline toetuse tagasinõudmine tundub halva pretsedendina, mis tekitab palju küsimusi,» kõneles Erki Savisaar.

«Liisa Oviir peab meile selgitama, kuidas kujunes Ermamaalt toetuse tagasinõude summaks just kümme protsenti eraldatud toetusest ning kas tegemist oli euroraha väärkasutamisega. Oma ametiajal taotles president Ilves sõnades alati läbipaistvat ja ausat poliitikat. Sooviks sama arusaamist näha ka tegudes,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles