Suur muusika suures kirikus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Pauluse kirik on oma kogudust teeninud juba 150 aastat.
Viljandi Pauluse kirik on oma kogudust teeninud juba 150 aastat. Foto: Peeter Kümmel

Viljandi suurim kirikuhoone, Pauluse kirik, saab eeloleval nädalal 150-aastaseks. Sündmus kulmineerub pühapäeval, 30. oktoobril kell 15 tänujumalateenistusega. On see juhus või asjaolude soodne kokkulangemine, ent väärikas sünnipäev saab raamitud suure muusikaga.

​Laupäeval, 29. oktoobril kell 17 on esimest korda siinse publiku ees septembris asutatud La Nova Orchestra. Orkestris mängib veerandsada eri rahvusest ja kultuuritaustaga noort muusikut Hiinast, Koreast, Hispaaniast, Soomest ja Eestist. Orkestri dirigendid on Raido Lill ja Imre Roheväli. Kontserdil kõlavad G. Fr. Händeli «Messias», J. Agrelli «Sinfonia F-duur», «Frederick II Suure Sinfonia D-duur», W. A. Mozarti motett «Exsultate Jubilate». Sissepääs kontserdile on annetusega.

Hingedepäeva eelõhtul esineb Vanemuise sümfooniaorkester.

Teisipäeval, 1. novembril kell 18 on kirikus suur hingedepäeva kontsert, publiku ette astub enam kui 100 muusikut: teater Vanemuine sümfooniaorkester, ooperikoor ning solistid Arete Teemets (sopran), Tuuri Dede (metsosopran), Rasmus Kull (tenor) ja Uku Joller (bass). Dirigeerib Martin Sildos. Ettekandele tuleb Urmas Sisaski suurteos «Missa nr 1», mis sobib suurepäraselt hingedepäeva meeleoluga. Pärast kontserti kutsuvad korraldajad inimesi Pauluse kirikumäele süütama mälestusküünlaid neile, keda enam ei ole ja kelle hauale ei jõua.

Mõlemale kontserdile avatakse uksed 30 minutit enne algust, et hoida kirikus muusikutele ja instrumentidele vajalikku soojust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles