Järgmisel nädalal algab Viljandis puulehtede äravedu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puulehti täis prügikotte oodatakse tänavate äärde alates 24. oktoobrist.
Puulehti täis prügikotte oodatakse tänavate äärde alates 24. oktoobrist. Foto: Ekraanitõmmis

Viljandis tavapäraseks saanud okste ja puulehtede tasuta äravedu algab järgmisel nädalal ning prügiveofirma viib sel sügisel jäätmeid ära kahel nädalal.

Esimene koristusring tehakse linnale peale 24.–28. oktoobrini ning teine ring on novembri alguses ehk 7.–11. novembrini.

Viljandi aedadest ja haljasaladelt kokku kogutud oksad tuleb koguda eraldi, lõigata kuni 1,3 meetri pikkuseks ja kokku siduda. Puulehtede, tõrude ja muude aiajäätmete kogumisel tuleb arvestada, et koti raskus ei ületaks 25 kilogrammi. Seotud oksad ja jäätmekotid tuleb tõsta kinnistu piiridest välja äraveole eelneval päeval.

Linn on jaotatud veopäevade alusel viieks piirkonnaks. Äravedu toimub piirkonniti eri nädalapäevadel. Auto sõidab kogumispäeval piirkonnast läbi üks kord.

Lehekotid ja oksapundid tuleb kindlasti tõsta kinnistuga külgnevale tänavaalale või kinnistu mõttelisele piirile eeldusega, et puudub kogumist takistav piire. Lehti ja oksi ei veeta ära ühel ja samal ajal.

Kogutud okste ja lehekottide asukohta ei ole tarvis eelnevalt registreerida. Tasuta viiakse oksad ja lehepraht ära Viljandi linna haldusterritooriumil olevate elamute, lasteaedade ning üldharidus- ja huvikoolide territooriumitelt.

Et vältida segaolmejäätmete lehekotti peitmist, lõigatakse kotid enne tühjendamist katki. Kui lehtede ja haljastusprahi seest leitakse segaolmejäätmeid, siis neid kotte tasuta ära ei viida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles