President Ilves: mul puuduvad turismiettevõtluseks oskused

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves põhjendas sotsiaalmeedias turismitalu ideest loobumist asjaoluga, et tal pole selleks oskust ja kogemust, ning tuletas meelde, et  külalistemaja hakkas rajama tema endine abikaasa.

Ilves meenutas Facebooki postituses, et 2005. aastal taotles osaühing Ermamaa Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt (EAS) toetust, et teha Ärma tallu külalistemaja. «Siis olin mina Euroopa Parlamendi saadik, Ermamaa OÜ oli minu tollase abikaasa oma,» kirjutas ta. «Aastal 2006 sai külalistemaja valmis, vahetult enne seda, kui mind vastu üldisi ootusi presidendiks valiti.»

Julgestuspolitsei hindas toona olukorda ja otsustas, et ametiajal ei saa Ärma talu külalistemajana toimida. Toonane EAS-i nõue oli aga, et äriühing toimiks edasi, ja nõnda jõuti lahenduseni, et riigipea maksab Ermamaale Ärma kasutamise eest üüri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles