Sakala kutsub joonistusvõistlusele «Mina märkan!»

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Sakala kuulutab välja suure maakondliku eelkooliealiste laste joonistusvõistluse «Mina märkan!», et arendada laste loovust ja õpetada märkama meid ümbritsevat igapäevaelu ka sellise nurga alt, mille peale täiskasvanu ei pruugi tulla.

Et maailm on väga mitmetahuline ja rikas, on konkursil suisa 14 teemat eri eluvaldkondadest. Üks teema on sel aastal eriline: palume joonistada oma maakonnalehele jõulukaardi. Kõik laekuvad tööd jõuavad vaatamiseks Sakala digilehte ja iga teema parimad aasta lõpul ilmuvasse maakonnalehe kalendrisse. Kalendri saavad maakonnalehe tellijad, kellel on tellimus vormistatud 5. detsembri seisuga, vabamüügist seda osta ei saa.

Kes saavad osaleda?

Võistlusele on osalema oodatud Viljandimaa eelkooliealised lapsed. Iga osaleja võib saata ühe joonistuse ühel teemal, kokku seega kõige rohkem 14 joonistust. Osalema on oodatud kodused lapsed, aga ka lasteaialapsed. Täpsemad tingimused leiate veebiküljelt www2.ajaleht.ee/kalender_sak/.

Võistlusel osalemiseks peab lapsevanem olema tutvunud tingimustega, mis asuvad viidatud veebiküljel.

Millal joonistada?

Joonistusi võib ajalehele hakata saatma kohe, kuid võistlus kestab 4. novembrini, mil võtame vastu viimased tööd. Joonistused palume lapsevanematel ja lasteaedade esindajatel saata või tuua Sakala toimetusse aadressil Viljandi, Tartu tänav 8, märgusõnaga «Mina märkan!». Kas eraldi lehel või töö tagaküljel peab kirjas olema töö nimi, joonistaja nimi, vanus, lapsevanema nimi ja kontaktandmed ning vanema või esindaja allkiri. Soovi korral võib lisada lühikese selgitava teksti.

Joonistamiseks võib kasutada vildikaid, pliiatseid, guašši, akvarelle, rasvakriite, tavalisi kriite või muud. Töö peab olema horisontaalis ehk laiuti formaadis A4.

Kalendri valmimiseks annavad oma panuse paljud ettevõtted, kes aitasid teemad välja mõelda. Teemadega saab tutvuda juba viidatud veebiküljel.

Kõik osalenud tööd leiavad kajastamist galeriina meie internetiväljaandes. Võidutööd ilmuvad aasta lõpul kalendris ja neist korraldatakse näitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles